activiteiten, mededelingen, Nieuw, Nieuws

Een laptop nodig voor school? Meld u nu aan!

Door W.H. Landmeter
8 september 2024.

Het schooljaar is weer begonnen en leerlingen worden uitgenodigd om hun benodigdheden snel in huis te hebben. De voorpret van de leerling wordt regelmatig bruut verstoord door het prijskaartje wat hier aanhangt. Dat geeft in heel veel gezinnen een stress van jewelste.

Eisen van scholen

Hoe moet dat dan als je het lijstje bekijkt?

  • Schoolgeld (gesubsidieerd)
  • Schoolboeken (“gratis”)
  • School benodigdheden, sport tenue, schriften, kaftpapier,tekendozen en schrijfgerei ( Eigen Rekening)
  • Informatica middelen zoals laptop (Eigen Rekening)
  • Vervoer, OV Abonnement, Fiets ( eigen rekening / gesubsidieerd)

Het is al tijden bekend dat gemeenten een potje hebben voor de gevraagde laptops. Dit komt veel uit het participatiefonds. Ook wordt de Bijzondere bijstand aangesproken door minder draagkrachtigen. Helaas is het zo dat veel gemeenten dit ook niet in kas hebben, dan wordt een beroep gedaan op stichting Leergeld en diverse armoede fondsen.

Nu hebben wij gekeken hoe dit laagdrempelig in te zetten, de grote boosdoener is het besturingssysteem Windows. Dit systeem is heel populair en de meeste mensen weten niet beter dat er geen alternatieven zijn. Gelukkig weten wij beter! Het kan anders, maak gebruik van open source. Dit is gratis, krachtig en voorzien van alle software die noodzakelijk is, en de prijs? Geen kosten! Men mag het overdragen veranderen zonder vorm van licentie. De software is in eigen taal. Plug en play, en bovenal geen extra kennis noodzakelijk.
Daarbij is het superveilig en zijn er geen virusscanners noodzakelijk wat al veel geld en ergernis bespaart.

Hardware, oftewel een kale laptop zonder besturingssysteem kost minimaal € 600,–, dankzij de wegwerp maatschappij kunnen we een “oud” model nieuw leven inblazen en dan kost de laptop slechts € 99,–

U ziet dat het besturingssysteem de prijs behoorlijk opdrijft. Met alle randsoftware zoals het office pakket komt de prijs van een laptop al snel uit op € 1400,–. Stel dat u nu een bijstand of andere uitkering ontvangt? En u heeft 2 of meer kinderen? Dat wordt een dure grap!

Ons aanbod:

U kunt zich melden bij ons. Een inkomenstoets is niet noodzakelijk (!)

U krijgt de keuze om een laptop aan te schaffen vanaf (!) € 99,–

Er zijn 3 pakketten waaruit u kan kiezen

  1.  standaard pakket met Linux Debian 64 bit, laptop 11″ met 8 GB ram en 250 GB HD. Levertijd 1 week voor € 99,–
  2. pakket met Linux Debian 64 bit, laptop 11″ met 8 GB ram en 250 GB HD. Levertijd 1 week + Windows 11 home voor € 224,–
  3. pakket Windows 11 met laptop 14″ met 32 GB ram en 1TB HD vanaf € 599,– levertijd 3 weken (een dualboot met Linux/Ubuntu is optioneel) * betaling kan in 3 termijnen

Met behulp van een aanvraag participatiefonds bij uw gemeente worden de kosten 100% gedekt voor pakket 1 per kind. Voor keuze 2 is een bedrag van € 25,– voor eigen rekening. Bij pakket 3 is het bedrag € 399,– voor eigen rekening.

Dit aanbod beperkt zich voor ingezetenen van Voorne aan Zee en Nissewaard. Woont u in Rozenburg (ZH) dan geldt dit aanbod ook voor u.

Wat dient u te doen om de pakketten te bestellen?

  1. U meldt zich aan telefonisch / per email.
  2. U maakt een afspraak met ons (binnen 3 dagen)
  3. Wij vragen het bedrag voor het participatiefonds aan met u.
  4. In overleg plaatsen we software naar uw wensen (opleiding)
  5. U ontvangt uw laptop(s) per vooruitbetaling met 2 jaar garantie en doorlopende ondersteuning.

Wilt u weten hoe de open source software werkt en eruitziet?

Ga naar onze downloadpagina en maak de livestick aan van uw keuze. (of brand op DVD) De live versie is in het Engels, na installatie is deze in uw eigen taal ( ned, arabisch etc).

Naar de downloadpagina: https://drive.google.com/drive/folders/1CYnpupvyngACEUNXEgwqsfwsRQrlz60d?usp=drive_link

(link opent in apart venster)

 

 

 

Geef een reactie