Nieuw, Nieuws

De geheimen van de Coronapas!

Een berichtje in het Algemeen Dagblad trok mijn aandacht, 1 miljoen ouderen zijn onvoldoende digitaal vaardig om de corona QR-code aan te vragen op hun telefoon. (coronacheck)

Na een hoop Bla bla doorlopen te hebben zelf even een onderzoekje gedaan hoe dat kan.

De app op de android telefoon moet geaccordeerd worden via de hoofdpagina van de DigiD d ( handeling op PC) voor deze kan worden geïnstalleerd. Dan ook de beveiliging van dezelfde DigiD dient uit 2 stappen te bestaan. Tot zover de oorzaak waardoor het moeizaam verloopt.

De corona-applicatie vind u in de play store. evenals de digiD app.

————————————————————————————————

Mocht u het niet begrijpen dan kunt u natuurlijk ook voor de papieren QR code kiezen. Deze handelingen worden uitgevoerd op een PC met printer.

  1.  U heeft nodig een veilige PC met internet en diti browser ( Edge, Firefox, Opera, google chrome )
  2. U opent deze pagina van de overheid ( klik hier)
  3. U volgt de aanwijzingen voor het papieren document.
  4. Daarna kunt u printen!
  5. Fotografeer Uw papieren document met de telefoon en sla deze op in Gallerij.

Het kan natuurlijk zijn dat u geen printer heeft, zelfs dan kunt u printen, Kies als standaardprinter Printen in PDF, of printen naar bestand. Sla deze dan op als corona.pdf. (veelal in map document) Ga dan naar stap 5.

Mocht u er niet uitkomen U kunt dan naar de Bieb toe gaan om hulp te verkrijgen, maar ook onze stichting heeft de now how en de apparatuur.

Wij zijn op dinsdag en woensdag aanwezig aan de Apollo 25, 3225TB te Hellevoetsluis van 1300-1700 uur, u kunt binnenlopen zonder afspraak! Buiten deze tijden en dringend hulp nodig? U maakt een afspraak via 0181-750 714

De hulp is kosteloos, er is een uitzondering, bent u niet mobiel dan kan desgewenst, op afspraak, op uw thuisadres de handelingen worden uitgevoerd. Hiervoor berekenen wij € 20,– voorrijkosten.

Blijf niet met problemen zitten, vraag als dat nodig is en ga niet prutsen met “De buurman, kleinzoon” of anderen aan wie u Uw pinpas met code niet zal uitgeven.

NB: Voor de papieren aanvraag is een werkende DigiD benodigd zorg dat u deze bij u heeft alsmede uw mobiele telefoon!

Geef een reactie