mededelingen, Nieuws

Nieuwjaars wens 2022

st-lkccGeachte lezer,

De stichting Linux Kennis Computer Centrum is opgericht in maart 2021. De stichting LKCC heeft als doel: Het inzamelen en uitgeven van computers (Desktop en laptops) met het besturings-systeem Linux debian. Dit om het gebruik van deze moderne apparatuur te stimuleren. Gebruiksgemak staat voorop! De uitgifte geldt voor Particulieren, stichtingen en midden en kleinbedrijf, die onvoldoende middelen hebben om te investeren. De voorwaarden zijn laagdrempelig. Ook verlenen we ondersteuning op informatica, hierbij denken wij aan opzetten en uitgifte van websites, of hulp hierbij.

Voor oude computers geldt: inzameling tegen de verwijderingsbijdrage, Dit wordt behandeld als ANBI gift. Oude data wordt geretourneerd op verzoek en vernietigd na overdracht.

Andere apparatuur wordt op dezelfde manier behandeld, indien onbruikbaar wordt deze te gelde gemaakt en komt terecht in algemene middelen (fondsenwerving). Hiermee wordt gestart in februari 2022.

Wat is er het afgelopen jaar gebeurd?

maart 2021 : Oprichting St. LKCC

April 2021: Opzetten 1 april grap rollatorrace/push/Hellevoetsluis

Mei 2021: Activiteiten inloop Apollo 25, we geven uitleg en beantwoorden vragen op velerlei gebied.

juni 2021: Activiteiten inloop Apollo 25, we geven uitleg en beantwoorden vragen op velerlei gebied

juli 2021: Activiteiten inloop Apollo 25, we geven uitleg en beantwoorden vragen op velerlei gebied

augustus 2021: Activiteiten inloop Apollo 25, we geven uitleg en beantwoorden vragen op velerlei gebied

september 2021: Activiteiten inloop Apollo 25, we geven uitleg en beantwoorden vragen op velerlei gebied, Aanzetten verbetering locatie Apollo Buurtkamer. Fondsenwerving.

oktober 2021 : Activiteiten inloop Apollo 25, we geven uitleg en beantwoorden vragen op velerlei gebied, Aanzetten verbetering locatie Apollo Buurtkamer. Fondsenwerving en vrijwilligerswerving

november 2021: Activiteiten inloop Apollo 25, we geven uitleg en beantwoorden vragen op velerlei gebied, Aanzetten verbetering locatie Apollo Buurtkamer. Fondsenwerving.

december 2021: Activiteiten inloop Apollo 25, we geven uitleg en beantwoorden vragen op velerlei gebied, Aanzetten verbetering locatie Apollo Buurtkamer. Fondsenwerving.

Gedurende het jaar 2021 is er aan contanten €80,– geschonken (particulieren)

Zijn er 2 digi-borden geschonken door OBS vogelenzang , Spijkenisse

Zijn er 3 desktops PC”s geschonken incl randapparatuur door particulieren

Zijn er 6 laptops geschonken ( al dan niet defect) door particulieren

Uitgaand zijn de Digiborden geschonken aan St Push Hellevoetsluis in de maand december 2021.

24 laptops zijn geschonken uit voorraad aan particulieren

2 desktops zijn geschonken aan particulieren.

In voorraad zijn nog 12 desktops met toebehoren, geschatte waarde € 1200,–

In voorraad zijn nog 6 laptops geschatte waarde € 400,–

In voorraad 5 server switches geschatte waarde € 8000,–

Op dit moment zijn er 6 vrijwilligers die ten dele inzetbaar zijn op de gebieden techniek en websites, administratie en Public relations. Deze mensen zijn een aanwinst voor het LKCC en helpen ons verder! In verband met de privacy kunnen wij niet vertellen wie dit zijn.

Zoveel mogelijk hebben wij met zijn allen hulp verleend, vragen beantwoord en klein/groot leed verzacht. Dit hebben wij gedaan op ons vestigingsadres en op ons internet cafe adres. In het nieuwe jaar gaan wij hiermee door, lockdown of geen lockdown! Ons netwerk is aardig uitgebreid en de Linux DEBIAN promotie is zeer succesvol. In het jaar 2021 hebben wij 200 systemen omgezet van Windows naar Linux, Hierdoor is een besparing gerealiseerd voor de gebruikers van ruim € 400,– per jaar. Ook is het bewust gebruik van computer apparatuur toegenomen, het aantal virusbesmettingen (informatica) is 0%, Aantal storingen 5%. (verholpen)

Ons rest niets anders dan U als belangstellende een heel fijn 2022 te wensen in voorspoed!

De computer is niet eng maar een nieuw werktuig, en iedereen kan er mee omgaan! Zeker met het besturings-systeem Linux Debian 64 bit 20.x (UMA)

Wij helpen u graag om de overstap te maken!

Namens het voltallig bestuur!

W.H. Landmeter (Voorzitter)

W.Heijdacker (Penningmeester)

G.A.L.M. van Os (secretaris)

https://st-lkcc.nl

Geef een reactie