Nieuws

Cyberoorlog aanstaande!

Wie had dat gedacht, een heuse cyber-oorlog staat voor de deur. U denkt dat het uw deur voorbij kabbelt, helaas!
Nederland en een groot gedeelte van West Europa werkt met Amerikaans materiaal en de meeste internet infra stoelt op Windows en Apple. De apparaten zijn inmiddels onmisbaar geworden in het dagelijks leven.

We doen onze bankzaken op een media apparaat van Amerikaanse makelij, maar vergeten dat de hardware uit Aziatische landen komt voorzien van Amerikaanse software.
“Ik werk er al jaren mee” Ik ben dit zo gewend. Maar het kan goedkoper, veiliger en een van mantra’s is “Er is niets anders!”.

Dat maakt het helaas niet veiliger en moeilijker voor ons om te waarschuwen. Er is namelijk een alternatief genaamd OPEN BRON (open source). Nu gaan we u niet bank maken maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Wat is er aan de hand in de wereld van de informatica?

Zoals bekend wordt een aanval door Rusland op Oekraïne verwacht, Door de VS wordt harde taal gebruikt om dit te voorkomen. De NATO verplaatst zijn troepen om ervoor te zorgen dat de russen niet te dicht in de buurt komen. Echter de conventionele oorlog zal op zich laten wachten. Nu is het de beurt aan de russen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en de communicatie te verhullen. En dat doen ze door belangrijke INFRA onbruikbaar te maken door aanvallen op de internet structuur. Cyber crime gebruiken ze.

De gevolgen? Banken en verbindingen platleggen door DDOS aanvallen, Wormen aanbrengen in software die zeer populair is in het westen, te denken aan tekstverwerkers en beeldbewerkers.  Kortom desinformatie verspreiden en spioneren naar belangrijke informatie.

Werkwijze BOTNET:

Het opzetten van een BOTNET bijvoorbeeld, u ziet het niet maar uw pc wordt misbruikt door 1 druk op de knop. Daarna kunt u niet bij uw bestanden of erger uw apparaat wordt onwerkbaar door enorm traag te zijn. In het ergste geval liggen uw geheimen op straat maar voor de maatschappij wordt het een ramp. Handel, verkeer en andere economische middelen worden ontwricht evenals het dagelijks leven. We hebben het nog net niet over gijzelingen van computers maar indirect worden fondsen geworven om de oorlog te bekostigden. U doet eraan mee dankzij de verslaving en marketing van Amerikaanse bedrijven.

Hier een voorbeeld  hoe het werkt in de praktijk, en hoe en wat de werkwijze is: RATTEN EN SLAVEN

De oplossing om dit soort cyber afdreiging te voorkomen is overschakelen naar open bron computers. De voordelen zijn legio en daarbij haalt u meer uit uw media-apparaat. Veiligheid en privacy staan voorop en voor de kosten hoeft u het niet te laten. U bespaart zelfs een enorm bedrag op randapparatuur en het gebruiksgemak neemt toe. Gamen is weer een ander verhaal, want amusement en werkgereedschap zijn 2 verschillende dingen. Laat nu de computer (PC) meer werkgereedschap zijn waarbij de marktleiders veel geld verdienen.

Milieu en duurzaamheid:

U maakt zich druk over privacy, wetten en regelgeving wordt gemaakt, echter de Nederlandse wet is niet de Amerikaanse. Te vaak zijn er Amerikaanse MEGA bedrijven die hier een loopje mee nemen. Facebook, om er een te noemen, anderzijds is Google in het geheel niet schoon met hun honger naar data, gratis bestaat namelijk niet! U betaald met uw data . Te denken aan reclame, de Nederlandse overheid gaat het namelijk alleen maar om economische voordelen, echter de veiligheid is niet aan de orde. Er wordt d.m.v. virusscanners een soort van schijnveiligheid gecreëerd, een app met versleuteling is geen veilig werkmiddel. Er is kennis voor nodig om dit te laten werken en de programmeur KAN er een “achterdeur”  in zetten  en zo gegevens achterhalen waarvan de gebruiker geen weet heeft, maar wel vrij kostbaar zijn. Betalen en dan ook nog misbruikt worden. Dat wil men toch niet en toch gebeurt dit in de praktijk want uw PC is de inzet en u wordt gemanipuleerd door Amerikaanse multinationals. een PC werkt gedurende 30 jaar (!) zonder aanpassingen alsmede de randapparatuur. Dat is duurzaam!

U wordt door de Amerikaanse multinationals gedwongen om de 5 jaar een PC te kopen vanwege een besturing systeem wat gericht is op geld verdienen. Geen wonder dat u bij deze bedrijven blijft plakken, want alles is al voor ge- installeert, uw keuze beperkt tot het werken met dure software die zeker niet voldoet aan uw wensen, ook de virus scanners en malware scanners worden aangeboden tegen betaling, maar is dit wel nodig? Nee, het is een verdienmodel en u als consument trapt erin!

Onbekend maakt onbemind:

U gebruikt de PC om te communiceren met beeld en geluid? Informatie op te zoeken? Werken met sociale media ( Facebook, instagram, pinterest, linked-in). Beeldmateriaal te bewerken ( Foto en film)?

Vraagt u zich af of Windows / Apple de enige zijn die deze “service” bieden?

Het antwoord is duidelijk en transparant. NEE, er zijn namelijk ontwikkelaars die software en besturing systemen maken, geheel gratis te gebruiken inclusief de software. Dit maakt computers veilig en duurzaam. De PC is geen verdienmodel maar  ordinair gereedschap waaraan veel veranderingen worden toegebracht. Die veranderingen geschieden door veranderingen in de APP’ dan wel software.

Hiermee bent u in het voordeel, want zeg eerlijk, bent u geïnteresseerd in de werking en instelling van het apparaat of wilt u uw ding doen? Vele maken de opmerking dat het een ingewikkeld apparaat is, en dat een “expert” het werk wel doet. U speelt met uw privacy en werkt criminaliteit in de hand. Overschatting van kennis en gebruik van het apparaat is een dooddoener waarmee u criminelen een voordeel geeft. Denk even na, een besturing systeem waaraan u niets hoeft te doen, geen geld hoeft neer te leggen om uw ding te doen en wel op de PLUG en PLAY wijze, geen ingewikkelde toestanden met installaties van verworven technische producten. Aansluiten en het werkt, de software staat al op de PC of is makkelijk te verkrijgen met een druk op de knop ( te denken aan Google-play).

U bent de expert en een stick of DVD laden en opstarten zal toch wel lukken? Nee dus, want de commerciële jongens en meisjes zetten er obstakels in waardoor het systeem behouden wordt om de marktwerking te dienen. Ze zijn bang dat hun winstmodel bekend wordt en het meest veilige systeem niet te installeren valt.

Daarom helpen wij u met het omschakelen, De software staat hier,  met gebruiksaanwijzing.

Lukt het niet om een stick te maken en te laden? Wij hebben de stick al gemaakt voor u, deze kunt u bestellen voor slechts € 15,–. Heeft u nog een DVD-speler in uw systeem? Dan hebben wij een DVD in de aanbieding voor slechts € 5,–. Begeleiding is ook mogelijk, want hoe moet dat nu dat “BOOTEN”?

Neem gerust even contact op, want als u het zelf kunt zijn er ook geen kosten! (gebruik de blauwe link, hulp op de groene link)

Wilt u liever een gemak dient de mens oplossing, schrijf dan een email aan dit adres:

linuxkcc@gmail.com, of bel met 0181-750 714 ( 13.00 -22.00 uur )

 

 

Geef een reactie