Apollo evenementen, Nieuws

Windows 10-versies 20H2 en 1909 niet meer ondersteund

Een opmerkelijk artikel op seniorenweb verraste mij eigenlijk, Windows 10, de oude versies (ahum), worden niet langer voorzien van updates. Een alternatief wordt niet geboden!

Eigenlijk zegt Microsoft , trek de beurs maar, koop een nieuwe computer want bijwerken naar de laatste versie is gezien de specificaties van de “oude computer” niet mogelijk of eigenlijk onbegonnen werk. het resultaat zal zijn: Een trage PC die niet goed werkbaar is. het nieuwe koffiezet apparaat met filterkoffie is veel sneller.

Wat moet u nu?

Het antwoord is, overstappen naar een ander besturings-systeem, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel merken zoals:

  • HP
  • Compaq
  • Packerd Bell
  • Asus

Om er enkele te noemen hebben een zg secure boot, Dit verhinderd dat “vreemde” besturings-systemen gebruik kunnen maken van het systeem, een schijnveiligheid! het Windows systeem is populair want er bestaat geen ander. Gelukkig is het wel mogelijk om een ander systeem te plaatsen, echter u dient die secure boot uit te schakelen en wat aanpassingen te doen in de bios. Maar heeft u dat gedaan, dan gaat een nieuwe goedkope wereld voor u open!

Een filmpje maakt het wel duidelijk, dat is stapje nr 1 om een goede snelle computer te krijgen. En natuurlijk ook de gelijkwaardige software die nog meer mogelijkheden heeft dan het Windows spul ( we hebben het niet over spelletjes maar toepassingen die de werking van het gebruik stukken makkelijker maken.

Wijzig de BIOS en schakel Secure Boot uit.

Bovenstaand is klikbaar en beschrijft precies wat u moet doen, geen enkele computergebruiker vindt het leuk om zoveel tekst te lezen, onderaan staan filmpjes die het keurig uitleggen. Daarna kunt u los gaan om een nieuw systeem te plaatsen.

De specificaties : Harde schijf, al dan niet elektronisch, van 500 GB een Ram geheugen van minimaal 2 GB ( liefst 4GB) USB poorten / DVD speler

Het besturings-systeem is open source, 64 bit en kan naast Windows draaien, u heeft een keuze om terug te keren naar het (verouderde) Windows systeem. Handig als u uw data in het nieuwe systeem wil overzetten (film, documenten,afbeeldingen en meer)

Nu vraagt u wat zijn de valkuilen? mijn antwoord is kort en bondig , die zijn er niet, vriendelijk voor uw portemonnee, in eigen taal en met ondersteuning. Wilt u na het uitschakelen van secure boot het gaan proberen, volg en LEES de handleiding die ik hier voor u neerzet.  Mocht u hulp nodig hebben dan kunt u fysiek bij ons terecht voor raad en daad. Onze technische mannen/vrouwen staan voor u klaar!

Op deze plaats vindt u de gebruiksaanwijzing en de download. Klik Hier

Natuurlijk is de aangeboden dienst geheel gratis en vrijblijvend, maar u mag natuurlijk een bijdrage geven, die is ook nog fiscaal aftrekbaar! En de installatie van het nieuwe systeem duurt slecht 25 minuten, het afregelen slechts een uurtje. Dat is een klein klusje waar u de gehele levensduur van de PC plezier van heeft.

Tot ziens bij stichting Linux kennis Computer Centrum!

Apollo 25, 3225 TB Hellevoetsluis

Di,Wo geopend van 1300 – 1700 uur

Tel: 0181 -750 714  /  06-28 92 72 99

e-mail: linuxkcc@gmail.com

 

Geef een reactie