activiteiten, Nieuws

De Computerbank bestaat nu ook!

Vanaf 2012, voor dat fijnjetezien.nl bestond, signaleerden wij dat de digitale vaardigheid onder inwoners bedroevend was. Daar moeten we iets aan doen! De overheid verlangt digitale handelingen en een computer is nu echt een eerste levensbehoefte. je kan echt niet zonder.

Ouderen werden veroordeeld tot een tablet, want besturingssysteem Windows en Mac zijn nodeloos ingewikkeld. Een tablet is ook een computer, met als besturing systeem Android. Compact en relatief veilig. De veiligheid is altijd te wijten aan zijn gebruiker.

En die gebruiker werkt ermee zoals hij/zij denkt dat het goed is, daar mankeert het nodige aan. De basis, het instellen is een crime, de meeste kennen de begrippen wifi, lokale account en internet account niet. Dus laat staan dat er veel gebruiksfouten gemaakt worden. De oplossing in deze is voorlichting(!). Als je zo iemand spreekt, komt de aap uit de mouw, antwoorden met strekking  ” Dat lost mijn kleinzoon/dochter wel op”. ” Zolang ik mijn spelletjes maar kan spelen”. ” Het kan mij allemaal niet schelen, mijn familieleden behartigen mijn digitale zaken”.

Voorlichting is een goed ding, jammer dat de interresse tot leren achterblijft. Aan de ene kant worden apps door elkaar gehaald. Ik bel toch? Roept een oudere, maar krijg niemand te pakken van de gemeente. Navraag leert dat men uitwijkt naar whats-up, een sociaal media dingetje, of Messenger van Facebook. Goh kun je met dat ding ook telefoneren? Mijn bundel internet is op hoe nu verder? Beltegoed onbeperkt staat in de persoonlijke omgeving te lezen.

Idiote gebruiksfouten door onkunde en ontbrekende interresse. Dat mag anders! Hoe dan?

Laagdrempelig een internetcafé opzetten in een buurthuis, We startte in 2013 in ” De Kooistee” op de Haring, daarna in 2014 tijdelijk in “De Ploegschaar” en sinds 2019 zitten we in “De Apollo”  (wijk Kooistee/Koele Nacht). Onder het genot van een “bakkie” en een praatje pot, de geschonken Pc’s demonstreren. Nee geen Android, maar het UBUNTU-systeem Linux Debian. Snel, makkelijk, in eigen taal en gratis, jawel geheel gratis. Installatie van 20 minuten en een afregelsessie van 10 minuten. PC’s duurzaam gemaakt naar een levensduur van 20 jaar +. Daarbij blijft de (oude ) randapparatuur zoals printers, scanners gewoon werken. Vriendelijk voor de portemonnee. Geen aankoop, maar gebruik maken van de mogelijkheden van OPEN BRON-besturing en software. Veel meer keus uit professionele software. Ideaal voor particulieren en kleine bedrijven!.

Tijdens de Corona periode (2019-2021) hebben we 25 laptops uitgeleverd aan basisscholen en particulieren ( thuiswerk) De gebruikers hebben er veel plezier aan beleefd, ze konden gewoon meedoen met lessen op afstand en thuiswerken. Ook geregeld een systeem wat nog Windows XP draaide omgezet naar OPEN BRON. Een enthousiaste gebruiker die zijn ding weer kon doen bediend.

De reacties waren zeer positief, maar niet veel mensen vinden de weg naar ons. Oorzaak? Gewenning aan Windows dat superieur zou zijn. Geen weet hebben van de Buurtkamer “De Apollo” En dan ineens als de weg gevonden wordt, blijkt hoe gezellig het eens en ook hoe nuttig. Kennis opdoen op een speelse manier, geen dwang en ook nog werken op een vertrouwde PC. Wist u bv dat op onze systemen ook Android kan draaien? Whats up op een PC? Geen virusscanner noodzakelijk is?

Daarom laat u eens verrassen en bezoek ons een keer. Want we werken gratis, doneren mag altijd, ook in natura ( computer apparatuur en oude systemen.) We repareren ook, oude onderdelen genoeg. Zelfs TV kaarten, wifi kaarten voor laptops (Slots) en eindeloos geheugenbankjes.

We zijn naast internetcafé ook een soort van computerbank, dus naast de voedselbank, repaircafe, kledingbank, fietsenbank nu dus ook een heuse COMPUTERBANK en Hellevoetsluis heeft het!

U Vindt ons aan ” De Apollo” Apollo 25, 3225TB Hellevoetsluis. We zijn geopend op dinsdag en woensdag van 1300 uur tot 1700 uur. Toegang is gratis!  We zijn er voor alle leeftijden!

Op het programma staan Filmhuis, Fondsenwerving, Lan party en computer onderdelen markt.

De openingsdagen zijn: Maandag 1300-1700, dinsdag en woensdag van 1300-1700 uur, op bovenstaand adres, Toegang gratis! En op vrijdag de film van Ome Willem (kindermatinee) van 1900- 2200 uur

Kom eens langs!

Geef een reactie