Nieuws

Waarschuwing voor fraudemails en ander ongemak!

En nu op je hoede zijn, we krijgen weer meldingen van fraudeberichten. Zelf hebben we er ook mee te maken. Vandaag 18 juni op onze admin account (email) een fraudebericht. Ze, en dat noemen we scriptkiddy’s, zijn weer actief. Kleine crimineeltjes die volgens een vast systeem werken. Codes bemachtigen van UW-bankrekening. Dan leegtrekken, en andere gebruiken om het geld te innen.

Hoe dit er nu uitziet staat onderaan s. Bij twijfel bel uw bank. Op sociale media is de waarschuwing al geplaatst, maar het www wordt beter bekeken!

De tekst op sociale media ( facebook, Twitter en anderen)  luidt als volgt:

En wat raakt onze stichting email vak? Juist een phishing mail,Onze stichting werkt niet met ABN amro! Dus wat hebben wij te maken met een identifieer van deze bank? NIETS DUS, Dat is dus 1 van de kenmerken van een Phishing mail.Banken communiceren via het telebankieren postvak en niet per gewone email!Daarom verwijder deze mail of maak het kenbaar aan de ABN de zg fraudedesk https://www.fraudehelpdesk.nl/De email ziet er als volgt uit (JPG file nu)

Einde Citaat.

Ook de nextdoor -app ligt onder vuur, Aan de weergave op PC/Laptop is niets mis, het gaat om een onveiligheid mbt tot de ANDROID TELEFOON. Dus geen issues op de pc/laptop, wel voor tablet en mobiele apparatuur.

Bekijk de reportage even want Nextdoor is best wel nuttig.

Bekijk hier de reportage van trosradar

De enige raad die we u kunnen meegeven is, klik en tap niet klakkeloos op linkjes! Denk na! 

  1. Heb ik erom gevraagd?
  2. Is het informatie of verzoek
  3. Wie is de afzender?
  4. Is de link duidelijk in tekst?
  5. Bij twijfel, klik en tap niet op linkjes en beantwoord NOOIT zo’n bericht. bel telefonisch even met de afzender!
  6. Meer info en de redder in nood als u iets gedaan heeft wat u beter niet had kunnen doen:  https://www.fraudehelpdesk.nl/

Geef een reactie