Apollo evenementen, Nieuw, Nieuws

BUR, De stap tegen armoede?

Een ietwat vreemde titel, en de meesten lezen het toch niet, althans dat wordt vaker gedacht.

En hier draait het om mensen in alle soorten en maten. Graag had ik gezien dat de jeugd meer vertegenwoordigd is, Het imago is helaas dat “ouderen” er gebruik van maken. Er is weinig interactie en de hoofdkrabbers zien niet in dat slechts 4 op de 5 digitaal vaardig genoeg is om de wat geavanceerde handelingen uit te voeren. Daarom hoop ik van ganser harte dat de digitale mens de analoge mens informeert en de juiste info doorgeeft.

U heeft het al gemerkt, een inflatie van 11% en stijgend, brandstof? Onbetaalbaar, en uitsluiting dreigt! Boodschappen? Behoorlijk duurder geworden. Met een leefgeld van € 50,– kom je er niet meer!, hier hebben we het over de onderkant, de werkende armen en uitkeringsgerechtigden. ga toch werken! Dat is wat geroepen wordt. Er zijn inderdaad veel vacatures, Echter 1 persoon zou twee banen moeten hebben om het hoofd boven water te houden, het schort dus aan de betaling, die achter blijft op de werkelijkheid van prijsstijgingen. Velen die arbeidsongeschikt zijn zitten ook vaak bij de SoZaWe. Geestelijke handicap, chronische ziekten een prachtige vergaarbak.

In Hellevoetsluis hebben ze een oplossing bedacht om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Het doel? Armoedeval af te remmen. In de praktijk, het prg bestaat nu 2 jaar, is het uitermate handig! Aanvraag voor alles wat te maken heeft met bijzondere bijstand en regelingen. Er is echter een MAAR. Ben je niet digitaal vaardig dan grijp je ernaast!

BUR staat voor: Bereken Uw Recht!

De aanvraag kan  later gedaan worden met de Items waar je dus RECHT op hebt. Niet alleen de uitkeringsgerechtigden, maar ook mensen die een modaal inkomen hebben of omstandigheden die niet zo gunstig zijn.

Probeer het eens! Door hier te klikken zie je in een korte uitleg staan, Daarna kan het invullen beginnen. Aan het einde zie je rode en groene vakken, in die vakken staat GEEN KANS of VEEL KANS. De beantwoorde vragen worden niet opgeslagen, de privacy is dus niet in het geding! Ziet u veel groene vlakjes of enkele groene vakjes? Dan kunt u de aanvragen gelijk in orde maken. (Alleen gemeente Voorne aan Zee) U dient hiervoor te beschikken over de Digi-D. Bewijsstukken aanleveren hoort erbij, dit kan in de meeste gevallen in PDF. De aanvraag wordt dan spoedig in behandeling genomen. Echter na 3 weken heeft u al een brief ontvangen, en uw probleem is vaak opgelost, want persoonlijke aandacht zorgt voor een goede communicatie. De inwoners van andere gemeente hebben wel een indicatie wat zij kunnen aanvragen bij hun gemeente. Als zitten er veel verschillen in.

Wilt u meer weten of oefenen met BUR, dan kunt u op dinsdag en woensdag terecht aan de Apollo 25, 3225TB Hellevoetsluis, van 1300- 1700 uur bij de stichting Linux Kennis Computer Centrum. Op onze openbare computers ( 3x) kunt u veilig en desgewenst onder toezicht gebruik maken van onze ( kosteloze ) diensten. Bovendien kunnen we individueel bezuinigingstips geven. Te denken aan Belastingaangifte, een andere verbinding, cashback regelingen van consumenten aard.

We zijn onafhankelijk en helpen iedereen! Van jong tot oud! Een webcam gesprek voeren? Dit is mogelijk! Evenals een CV schrijven en solliciteren. Ook de wat moeilijker zaken dienen we van advies. Is er bijvoorbeeld juridische hulp nodig? Daarin verwijzen we naar een advocaten collectief die speciaal werken voor uitkeringsgerechtigden. ( Te denken aan de zwarte lijst van de belastingdienst. ( Kosteloos ) )

Laat deze kans niet lopen, het leven is duur genoeg, maar niet geschoten is altijd mis. Het kost u slechts een uurtje maar levert veel opluchting op!

Wim Landmeter

Voorzitter https://st-lkcc.nl

NB: Voor lekkere eenvoudige recepten en goed uitgebalanceerd eten, kunt u een kijkje nemen op culinaire site https://st-lkcc.nl/culinada/ Meeschrijven kan ook, stuur ons een email! linuxkcc@gmail.com

Geef een reactie