activiteiten, Apollo evenementen, Nieuw, Nieuws

En weer door!

Voorzitter st. LKCC W.H. Landmeter

Het was weer het jaartje wel, Een hoop trammelant met onze ruimte, tegenwerking bij de start,  en ook nog de nodige beslommeringen op administratie gebied. Natuurlijk zijn we optimistisch en we zijn er om meer voorlichting te geven mbt Informatica en de nodige valkuilen.

Het nieuwe jaar is gestart, en laten we beginnen met u de beste wensen toe te wensen. Geluk is maakbaar en we bevinden ons in een roerige tijd. Gaan we gedwongen terug naar de analoge tijd? Wie het weet mag het zeggen, maar op dit moment doet onze politiek nog wat wij niet willen, het digitaliseren van diensten en de mensheid opzadelen met nieuwe technieken in diezelfde informatica, het toverwoord is beveiligen!

De beveiliging wil men makkelijk maken echter de praktijk is anders. Wie kent het begrip 2 traps verificatie en de QR code? Volgens de politiek kan iedereen het. Het blijft wens denken, fraude regeert net als overschatting. De PC/laptop is vervangen door de smartphone, iedereen heeft zo’n ding en kan hem bedienen. Althans dat wordt gezegd en gedacht. Het apparaat is geen telefoon, maar een handzaam formaat computer.

En de verwarring is compleet, wat is beter een i-phone of een normale Android? Wat is nu eigenlijk een App? Wat is een QR code? Wat is i-OS, Windows  of OS. Welke soorten fraudes bestaan er in computerland?

Vragen waarbij men behoorlijk moet nadenken. In de jaren 80 deed de micro computer zijn intrede gevolgd door de Personal Computer (PC). Eerst met MS-DOS gevolgd door Windows 3.11 t/m Windows 11. Apple was een elite merk, veilig en voor grafische dingetjes. En dat merkte men aan de verkoopprijs. Dit is nog steeds zo en eigenlijk totaal onnodig. Apple (I-OS), is duur en heeft geen meerwaarde tov Ubuntu. De beveiliging is een en dezelfde maar de besturing is gratis ( OS).

Het vervelende is dat wij het verdienmodel hebben doorgrond en het gaat niet wat het beste is, het gaat om gebruiksgemak en veiligheid. Bovendien is de prijs die betaald moet worden een stukje broodroof. Veel programmeurs hebben software geschreven voor u, dan wordt het gepikt door Microsoft en Apple die er een betaalde app van maken. De bedoeling echter is dat de software het leven makkelijker maakt en zo geïnnoveerd wordt. Daarbij stroomt het geld wat u besteed aan een MS of I-OS product naar de Verenigde Staten en draagt niet bij aan onze economie. kortom U loopt leeg en de licenties wordt een beperkt deel door verkopers benut.

Wij zitten dus aan de boterham van de commercie, en u? U bent consument! Maar heeft u zich afgevraagd of u die digitale wereld wel de baas kan? Voor een enkeling heeft deze geen geheimen, maar het merendeel laat zich leiden door gladde verkoop praatjes. Een computer kost € 350, — euro, een telefoon met internet vanaf € 89,– ( met android). Door een discounter te bezoeken koopt u al snel een PC van € 1200,–, lekker goedkoop met Windows. Maar als het slecht werkt kom dan niet voor ondersteuning terug. Die krijgt men niet t.ov. een computerwinkel die nog wel de service verleent!

Voor de analoge mens betekent het de schoolbanken in, of laten doen, die computerhandelingen.

Wat wij ondervinden als stichting, is dat personen helemaal niet digitaal vaardig zijn, ook het werken met een android phone leidt tot ongewenste puinhopen. Zo had ik laatst een klant van 82 die zweerde bij het apparaat, haar kleinkinderen vonden het wel handig, maar de klant kon er niet mee overweg. Dus haar zaken werden uit de handen getrokken en door de kleinkinderen geregeld, helaas van de wal in de sloot.  Natuurlijk heb ik de klant verwezen naar haar eigen PC, dat was wel herkenbaar, Kreeg ik ook gelijk de vraag wat nu een App is, nu dat wordt vaak verward, de terminologie hoort bij een smartphone.

Een App is een website die geïsoleerd is en uitsluitend functies bevat voor een bedrijf. ( op een smartphone) Denk aan ANWB.

Een website wordt opgeroepen door een Browser (Edge, google chrome, safari en firefox) te denken aan de kranten, hobby sites en blogsites. Dit komt voor op PC/Laptop.

Een PC is dus anders en overzichtelijker dan een smartphone, daarom adviseren wij aan digi beten en mijders met een PC te werken, is herkenbaarder en de kans op fouten is 90% lager.

Dus als u alles in eigen beheer wenst te houden dient u afwegingen te maken, wat is geschikt en de kosten! Wij kunnen u erbij helpen en dat doen we ook! Een PC/laptop Of een android Phone? Het gaat daarbij niet om uw portemonnee maar om gebruiksvriendelijkheid en kunde. De informatica apparaten zijn gereedschap en niet hebbedingetjes om te laten zien hoe goed u wel meedoet in de maatschappij.

Daarom gaan wij door met promoten van OS, Vlug, Vlot Veilig en Voordelig voor U. Gemak is de voorwaarde, niet de computerboer van een Ferrari voorzien. En hulp kunt u krijgen. Een PC of Laptop voor een zacht prijsje en een fijn all in besturingsysteem waarmee u zich niet hoeft te bemoeien met de werking. Geen drivers, geen betaalde programma’s en voldoende capaciteit voor wat u wilt gaan doen met het apparaat.

U vindt ons op Zalm 7, 3225XM Hellevoetsluis en u kunt ook binnenlopen op de 17e, 18e en 24e januari van 1300 uur tot 1700 uur aan de Apollo 25, 3225TB Hellevoetsluis. Afspraken op Zalm 7 maakt men door te bellen met het tel nr op onze home pagina 

Wij zijn er voor u, eerlijk en transparant advies en hulp bij de moeilijke persoonlijke zaken.

Bestuur Stichting Linux Kennis Computer Centrum

Geef een reactie