activiteiten, Nieuws, Vrijwilligers-hoek

Wij vergeten onze vrijwilligers niet!

Vrijwilligers, ze zijn moeilijk te krijgen. Heb je ze eenmaal? Vertroetel ze dan!

Op 26 juli 2023 hebben we voor de vrijwilligers van de stichting een BBQ gehouden. Dit om ze te bedanken voor hun inzet en beschikbaarheid. Nu we onze ruimte aan de Apollo 25 kwijt zijn is onze zichtbaarheid minder geworden, achter de schermen wordt hard gewerkt om een nieuwe grotere ruimte te verkrijgen. Dit is het beginstadium gepasseerd maar heeft nog geen vaste vormen aangenomen.

De aanvraag ligt bij het Sociaal Domein van de Gemeente Voorne aan Zee.

Desalniettemin hebben we ons 1 jarig bestaan gevierd. We begonnen met een klinkende wijnproeverij aangeboden door “De Kasteelhoeve” Glazen, stokbrood en sausjes op tafel, een emmer om de wijn na het proeven weer uit te spugen. (  Dat werd heel weinig gedaan). En toen wachten op de demonstratie. Een van onze vrijwilligers maakte snel de opmerking: ” Het lijkt op een tupperware party”. Nu dat viel mee, de vertegenwoordiger van “De Kasteelhoeve” arriveerde met een grote rolkoffer.

De verwachting steeg en na een praatje pot ving de wijnproeverij aan om 16:15 uur. Glazen werden geschonken met speelse consumptiewijnen en de lol nam toe. Iedereen “vergat” de wijn uit te spugen in de emmer en dat verhoogde de feestvreugde. Na 5 soorten wijn kwam er een likeur op tafel en een heuse port. Erg lekker, boven verwachting! Dat was de reactie van de genodigden.

Een stukje video van de proeverij

Een bestelformulier kwam boven water en de genodigden konden hun wensen kenbaar maken. De lol was er niet minder om. Aan alles komt een eind en dat was rond 18:30 uur. De BBQ brandde al en de overige vrijwilligers kwamen binnen druppelen. Om 19:00 uur werden de drankjes geserveerd en de eerste hamburgers en worstjes vonden de weg naar de monden van de genodigden.

Heerlijke salades, en vlees van Edward Wageveld uit Oostvoorne, onder het motto KOOP LOKAAL! Een regelrechte hit. De BBQ meester deed erg zijn best en met resultaat, het vlees smaakte heerlijk en was goed behandeld. De stemming zat er behoorlijk in en dat was best wel verrassend. Het woord “Biertje” viel regelmatig en dat werd ook zo gedronken. De alcoholvrije dranken waren in de meerderheid, en dat was een goed ding. De wijnproeverij was daar wel debet aan.

Al Met al een gezellige middag en avond, het team van de st LKCC staat weer geheel klaar en verwacht volgend jaar weer te worden ingezet om de digibeten en digi behoevenden weer te helpen.

Geef een reactie