Nieuws

Informatica kennisland schakelt over naar Linux

Opmerkelijk nieuws van de community (via X ).

India, gaat overstappen naar Linux en Windows gaat geweerd worden. De reden is dat er teveel veiligheidsrisico’s kleven aan Windows. De vertaling van het artikel gebracht door ITSFOS kunt u hier vinden:

 

In het verleden hebben we gezien dat regeringen probeerden over te stappen op Linux voor hun administratieve behoeften. Maar dat brengt meestal zijn eigen uitdagingen met zich mee, variërend van interoperabiliteit tot het trainen van de eindgebruikers.

En het blijkt dat de Indiase regering klaar is om die uitdaging opnieuw aan te gaan door een intern ontwikkelde Linux-distro te implementeren.

Sta mij toe u door dit streven heen te loodsen.

Wat gebeurt er: Volgens een recent rapport heeft het Ministerie van Defensie van India besloten om Windows te vervangen door een in eigen beheer ontwikkelde Linux-distro genaamd ‘Maya’ op alle computers die met internet zijn verbonden.

Hoewel de details van deze distro erg dun zijn, weten we dat deze is gebaseerd op Ubuntu en lokaal is ontwikkeld binnen een zeer korte periode van 6 maanden .

Hierover had een naamloze ambtenaar van het Ministerie van Defensie het volgende toe te voegen:

Maya heeft de interface en alle functionaliteit zoals Windows en gebruikers zullen niet veel verschil voelen als ze ernaar overstappen.

Dat klinkt veelbelovend, want veel gebruikers vinden het moeilijk om zich aan te passen aan een nieuwe interface die niet lijkt op Windows. Dit zou hen in theorie moeten helpen zich sneller aan te passen aan een Linux-distro.

Waarom het ertoe doet: Nou, zie je, India heeft, net als de meeste landen, dagelijks te maken met cyberaanvallen. Die variëren van malware-aanvallen tot ransomware-aanvallen, die in het verleden kritieke infrastructuur hebben aangetast.

Maya is speciaal ontwikkeld als een manier om dergelijke aanvallen op kritieke infrastructuur af te schrikken, en het beschikt ook over een ‘ eindpuntdetectie- en beschermingssysteem ‘ genaamd ‘ Chakravyuh ‘, waarvan de details nog moeten worden vastgesteld.

Wanneer te verwachten: In eerste instantie zal Maya worden geïnstalleerd op alle computers die met internet zijn verbonden in het zuidelijke blok van het secretariaatsgebouw in New Delhi.

Dat blok herbergt belangrijke kantoren zoals het kabinet van de premier, het ministerie van Defensie en het ministerie van Buitenlandse Zaken .

Maar het Ministerie van Defensie zal de eerste zijn die Maya krijgt, de officiële richtlijn is al live gegaan, met een deadline van 15 augustus.

Het is goed om te zien dat steeds meer regeringen aandringen op het gebruik van Linux bij kritieke overheidsinstanties. En dit is zeker een grote stap in India 🤯

In het geval van India had de staat Tamil Nadu eerder besloten over te stappen op een andere Linux-distro van eigen bodem, ‘ BOSS Linux ‘ genaamd, vanwege hun administratieve behoeften, en dat werd door velen gewaardeerd.

Ik kijk er naar uit om te zien hoe Maya presteert en of we het kunnen zien geïmplementeerd voor meer algemene toepassingen binnen de overheid.

Het originele artikel

Nu begrijpt u misschien wat de doelstelling is van De stichting LKCC. Communicatie via media apparaten inzichtelijk maken voor de gebruiker. Veiligheidsrisico termineren. En als klap op de vuurpijl? Geen Amerikaanse inmenging meer op nationale markten. Het bespaart kosten en heeft een klein leermoment!

Stap gerust over, Voor privacy minnende mensen een must! Download Uw versie alhier

 

Geef een reactie