Ook vandaag zitten het IDO en het Digi-Café klaar in Rockanje van 10:00 tot 11:00 om u verder te helpen.

Spreekuren IDO:
Bibliotheek Hellevoetsluis:
Elke donderdag 15:00-16:00
Bibliotheek Brielle:
Elke woensdag 15:00-16:00
Bibliotheek Oostvoorne:
Elke woensdag 13:00-14:00
Bibliotheek Rockanje:
Elke vrijdag 10:00-11:00
Bibliotheek Middelharnis:(vanaf september)
Elke woensdag 10:00-11:00
Bibliotheek Ouddorp:(vanaf september)
Elke vrijdag 13:00-14:00
Bibliotheek Oude-Tonge: (vanaf september)
Elke vrijdag 15:00-16:00

Hart van Hellevoet (SBO): (vanaf september)
Elke 1e donderdag van de maand 10:00-11:00

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Een lijstje werd gepubliceerd, maar er bestaat nog zo iets als werken en school. Het eerste wat mij opvalt is dat er geen adres bij staat, al die punten waar hulp verleent wordt. Er ligt een belangrijke taak voor de Gemeente Voorne aan Zee. Hulp bieden bij de overhaaste digitalisering!

Maar helaas kunt u buiten de tijden niet terecht. Ook op het digitale platform van de vrijwilligers kwam ik het volgende tegen:

bron: screenshot fijnjetezien.nl

 

Allereerst word er geroepen hoe men zich kan wapenen tegen digitale onveiligheid, en daarna, tegen betaling, een seminar hoe te handelen als je er in getrapt bent.

Het saillante is dat de website voor analoge ouderen en jongeren niet te benaderen is. Kortom de doelgroep weet niet eens dat het bestaat. Laat staan dat de informatie hen bereikt. Maar geen nood, de bieb gaat het oplossen hoor. De zg DIP’s zijn geschapen! Komt allen als u moeilijkheden ondervind op digitaal vlak!

De vraag? Hoe dan? Want de bieb is onbereikbaar met het OV, de scootmobiel, de fiets en per auto! De wethouder is er op gewezen dat dit een onmogelijke situatie is. Maar er iets aan doen?

De stichting Linux Kennis Computer Centrum heeft hulp aangeboden. Een gelikt plan om recreatiezalen van computers te voorzien. Daarbij een vrijwilliger die het communiceren per digitaal middel kan uitleggen. Maar een oorverdovende stilte is ons deel. Dus kunt u niet meekomen op digitaal vlak of wilt u verdere uitleg? Dan heeft u alleen de mogelijkheid om het aan een relatie te vragen. (die vaak het ook niet weten). Het moet van de overheid en de banken! Maar geen middelen en knowhow!

Een voorwaarde hebben we wel gesteld aan de gemeente Voorne aan Zee, geef ons een ruimte die we 12 uren kunnen openhouden. Opslag voor de apparatuur, een lokaal om les te geven en een gemeenschapsruimte om het publiek te voorzien van een “internet-café”.  Hierdoor kunnen we IT’ers opleiden en inzetten om op allerlei vlakken hulp te bieden bij het begrip wat digitalisering nu eigenlijk is!

Het probleem wat nu ontstaat is laaggeletterdheid en digitalisering stres. Er is nu geen hulp voorradig buiten kantoor tijden en weekeinden. Er is wel veel behoefte maar er wordt ingezet op digitale informatie en laat dat nu het probleem zijn.

Wel is het heel grappig om te lezen op het vrijwilligersplatform hoe niet digitalen gebruik kunnen maken van hun website want het lezersaantal duikelt omlaag en er vind geen interactie plaats tussen de doelgroep en de informatieverstrekker. Dat heet: trekken aan een dood paard! En dat grapje kost 350.000 euro per jaar. Ik zeg stoppen en hergroeperen! Die subsidie kan beter besteed worden.

Geachte inwoners van Voorne aan Zee,

Wilt u de mogelijkheid om hulp te krijgen bij moeilijke zaken zoals bankzaken? Werken met de overheid? (Digi-D), geïnformeerd worden over hoe u veilig het internet op kan en wat de mogelijkheden zijn?

Steun ons initiatief en wordt donateur van de st. Linux Kennis Computer Centrum. Help ons helpen!

Uw giften kunt u kwijt op bankrekeningnr:  NL56 INGB 0675 1446 20 tnv st. linux kennis computer Donateur worden? minimum bedrag € 120.– per jaar. U krijgt een vermelding op onze website (indien bedrijf) particulieren worden niet bij naam genoemd ivm privacywetgeving)

Wat wij verder doen in Voorne aan Zee:

  • Wij verlenen persoonlijk hulp bij digitale calamiteiten
  • Wij geven computers weg (onder voorwaarden)
  • Wij bouwen computers om om kosten te besparen.
  • Wij bieden u gratis webruimte aan indien hier behoefte aan is
  • Gratis software en gratis besturingssysteem voor uw pc (zonder dataverlies)

Daarom help ons helpen!

Bezoek onze website en help uzelf. Onze hulp nodig? Bel gerust even of waag een e-mailtje eraan, we staan voor uw klaar en een afspraak is zo gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *