De gemeenteraad van Voorne aan Zee heeft op dinsdag 3 oktober ingestemd met het voorstel van het college om de rotonde op de kruising Amnesty Internationallaan / Rijksstraatweg (bij het Evertsenplein) in Hellevoetsluis aan te passen en veiliger te maken. Daarvoor heeft de raad 120.000 euro beschikbaar gesteld.

Op de rotonde van de Amnesty Internationallaan ter hoogte van de Rijkstraatweg komen veel verkeersstromen bij elkaar. Het is één van drukste verkeerspunten van Hellevoetsluis waar snelverkeer op vier punten het langzame verkeer kruist. De noordzijde van de rotonde is de drukste zijde. Daar rijdt veel autoverkeer van- en naar de Rijksstraatweg en een grote stroom fietsers van- en naar de scholen aan de Fazantenlaan.

Na onderzoek door een verkeersadviesbureau is gekozen om de noordelijke fietsoversteek 15 meter te verleggen vanuit de buitenzijde van de rotonde. Dit zal voor een veiligere en betere verkeersafwikkeling zorgen. De werkzaamheden kunnen helaas niet meer voor de winterperiode worden uitgevoerd. De planning is nu dat dit gebeurt in april 2024.