mededelingen, Vrijwilligers-hoek

Pinnen mogelijk in buurtkamer “Apollo”!

Buurtkamer Apollo is in opmars, de naamsbekendheid neemt toe en regelmatig ontvangen de initiatieven nieuwe bezoekers.

Op dit moment zijn er 3 trekkers in de buurtkamer “Apollo” te weten:

  • Stichting Linux Kennis Computer Centrum
  • Schilder groep zonder naam
  • Tinnen Soldaat

De samenwerking tussen de groepen, die allen particulier zijn, gaat zeer voorspoedig. Het geheim is de kerntaak. Doen waar je goed in bent zonder onderbrekingen van huishoudelijke aard. Hoe?

Koffie en thee schenken is een must, en graag ook wat lekkers erbij, bv een appelpunt of een reep chocola. Een vast gezicht die dit mag doen!

Dat is Susanne, zij drijft “Koffieleutje”. Met andere woorden zij gaat over de bar, zet koffie, schenkt dit uit tegen een klein prijsje en verkoopt losse snoepjes. De opbrengst wordt omgezet in nieuwe goederen zoals koffie, thee met smaakjes en duikt ook regelmatig de keuken in om een baksel te maken dat dan weer wordt uitgedeeld.

Ineens was er dat idee, waarom verleen je de diensten niet aan andere initiatieven. beter voor de apparatuur, bekendheid en veiligheid in de keuken? Een pilot startte in 2020. Het gaf een boost aan de Tinnen Soldaat. Hij hield zich bezig met kerntaak en zag zijn bezoekersaantal verdubbelen. meer tijd voor voorbereiding, geen afleiding en geen investeringen in versnaperingen. Kortom succesvol. Dus een 2e en 3e meeting met verdubbeling van bezoekers. Goede koffie en een lichte lunch waren beschikbaar.

Met hulp van het LKCC werden consumptie kaarten ontworpen en gedrukt, want tijdens Corona werd het contante geld ook in de ban gedaan. Ook hoorde ze vaak, portemonnee vergeten, kan ik ook pinnen?

Dat drukte vaak de inkomsten en het gevolg dat mensen moesten worden aangesproken om hun openstaande rekening te betalen. Maar waar een probleem is volgt nu de oplossing. Het LKCC heeft een pinautomaat aangeschaft en die in bruikleen gegeven aan “Koffieleutje”.

Daarom een primeur voor buurtkamer “Apollo”, Er kan gepind worden! Afgelopen woensdag 10 november 2021 werd vol trots het meegedeeld, een kaartje op de bar met betalingsmogelijkheden, mastercard, PIN, Visa en meer. Echter er zit een minpuntje aan, een minimumbetaling van € 1,–. De koffie en thee kosten € 0.50, snoepjes € 0.05. Het is dus handiger een consumptiekaart aan te schaffen voor de schappelijke prijs van € 5,–, te gebruiken op bijeenkomsten van het LKCC en de Tinnen Soldaat.

Voor losse bezoekers is het even wennen, maar contant betalen mag natuurlijk ook. Daar het apparaat mobiel is kan het worden meegenomen naar andere objecten.

Kortom, U wilt lekker klaverjassen? Susanne runt de bar en daardoor is de puntentelling met klaverjassen nauwkeuriger en de sfeer prettiger voor de organisator.

Susanne is er blij mee want het is en blijft vrijwilligerswerk en ieder zijn ding. Afgelopen woensdag werd Susanne aangenaam verrast, Een nieuw gezicht in de buurtkamer die haar wel wilde bijstaan. En ook een vrouw met enthousiasme.

Dus wilt u ongestoord Uw initiatief uitrollen zonder afleiding van koffiezetten en culinaire verzorgen? Doe een beroep op Susanne & Regina. Koffie, Thee, Limonade, snoep en gebak. Voor een schone keuken en prettige bediening. Zonder rompslomp. Pinnen is mogelijk en u kunt zich bezighouden met uw kernactiviteit!

Doen hoor!

Meer informatie? tel: 0181-750714 of email koffieleutje@st-lkcc.nl

Buurtkamer “Apollo”, stap eens binnen op

Apollo 25, 3225TB Hellevoetsluis

Geef een reactie