voorzitter: W.H. Landmeter

Nieuws, duurzaamheid informatica apparaten, tot mijn stomme verbazing sta ik te kijken hoe het wiel opnieuw dient te worden uitgevonden. Onze stichting ( st Linux Kennis Computer Centrum (ANBI)) is opgericht om dit doel te bewerkstelligen.
Het gebruiksgemak en besparingen van een Open Source besturing systeem is zo groot dat de gevestigde informatica giganten Apple en Microsoft sidderen van angst als dit bekend wordt.

Levensduur van randapparaten worden bij gebruik van Open Source verlengt van 7 naar 40 jaar. Dit geldt ook voor systemen voor particulier en bedrijfsgebruik. Dus men doet het niet want oh ja de licenties op software houd bedrijven merkgebonden.

Wist u dat Ubuntu en Linux de leidende OS besturingssystemen zijn? 64 bit en 32 bit. Onze stichting is begonnen in 2013 voor particulieren. Het sloeg aan!

In de gemeente Voorne aan Zee zijn we gevestigd, begonnen in gemeente Hellevoetsluis. Volop actief in het vrijwilligerswerk en met sociaal domein overeengekomen projecten uitgerold daarin gefaciliteerd door Woonbedrijf Maasdelta, die ons een eigen ruimte gaf. Onder de facilitaire werking van st Push.

Helaas vond de opbouwmedewerker en voorzitter van st Push dat we erg ver gingen, en zij zetten een hetze in beweging om ons af te stoppen. Dit resulteerde in roddel en achterklap door deze medewerkers naar anderen toe. Zoals het Albeda college waar wij onze diensten aanboden. (scholingswinkel Hellevoetsluis)

Roddelen om macht te behouden

De Voorzitter van St LKCC zou een oplichter zijn, dit is bezijden de waarheid, en pure laster. We kwamen hierachter toen wij de ruimte kwijtraakten en bij de gemeente Voorne aan Zee een nieuwe ruimte aanvroegen. We willen informatica problemen oplossen! Maar het commerciële aspect en machtsverhoudingen in gemeente Voorne aan Zee lopen gevaar hierdoor. Dus het LKCC moest kapot. Geen toegang tot politiek. Bezuinigen in het onderwijs is zo simpel. Schakel over op Open Source! Gratis educatieve software, goedkope hardware voor leerlingen en onderwijzend personeel. Schoolborden van 10.000 euro per lokaal incl software vervangen door inkoop hardware voor slechts 1200 euro en zelf het besturingssysteem plaatsen. Dat is besparing en afschrijving over 20 jaar ipv 7 jaar.

Kijken we naar EDUBUNTU i.p.v. Windows dan is het per school een besparing van dik 2 miljoen euro. Hierbij verdenken we ambtenaren, verantwoordelijk voor inkoop en beleid, zichzelf te verrijken door commissie te verkrijgen van grote reuzen zoals Microsoft, Apple en software fabrikanten. Want aan Open Source valt niets aan te verdienen.
Lees verder wat wij doen 🙂

duurzaamheid informatica bezuiniging opensource veiligheid gebruiksgemak gratis sociaaldomein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *