Apollo evenementen, Cursus Beginners, Vrijwilligers-hoek

Ordenen van postvak met behulp van Thunderbird

E-mail! Een van de belangrijke en noodzakelijke handelingen op een computer. Rechtstreeks naar een geadresseerde, maar ook Carbon Copy (CC) en Blind Carbon Copy (BCC). Het is simpel om met 1 e-mailadres te communiceren, maar wat als je 5 e-mailadressen hebt?

De meesten gebruikers hanteren 3 e-mailadressen of meer, en dan ook nog online! Via Google Chrome dat dan wel weer. Het risico is dat je email vergeet om na te kijken, alles gaat bij hand of via de android telefoon. Vaak hoor ik: ” Ik heb geen email ontvangen van je” , Toch verstuurd maar nooit geopend. Oorzaak? Zie hierboven!

Of je nu met Windows werkt of met Linux, het probleem is ONLINE werken met WEBMAIL. Dat kan anders! Een makkelijk postprogramma om offline mee te werken en die verschillende post formaten aankan:

  • POP mail, is wat oud maar wordt mee gewerkt met behulp van zelf opgezette website’s , Deze haalt het bericht van de SERVER naar de COMPUTER. De server is dan geheel leeg en de berichten niet oproepbaar op andere locaties.
  • IMAP, het moderne email. Het bericht wordt zichtbaar in het prg , maar blijft op de SERVER. Handig als je je berichten op andere locaties wil openen.

Het grote probleem is de techniek, welke poorten en wat is SSL. Dingen die je moet weten om je email programma in te stellen. Het zou toch heerlijk zijn als dat automatisch ging, want zeg eerlijk, Boeit u dat eigenlijk wel??

Als er een vraag door het programma gesteld wordt of de inlog “secure” is of “open”, Welk vinkje moet je dan zetten? 50% kans dat u de goede aanvinkt. Natuurlijk kan dat makkelijker:

Downloaden van Thunderbird en instellen e-mailadressen

Er is een programma te downloaden, genaamd Thunderbird,  Je vult dan je naam in, daarna in het volgende veld je e-mailadres, en het daaropvolgende veld je code. Je klikt op verder/doorgaan en alles is ingesteld. Geen vragen over POP en/of IMAP, poorten , secure of niet, gewoon zoals het bedoeld is. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Om meerdere email adressen toe te voegen:

  • Open Thunderbird vanuit menu/snellink ( U werkt met Windows? Klik hier om het prg te downloaden )
  • Klik in het hoofdmenu op bewerken
  • Klik in het uitvouw menu op accountinstellingen
  • Aan de linkerkant halverwege zie je onder de kolom het woord accountacties staan, klik op het pijltje en selecteer account toevoegen.
  • Nu verschijnen de 3 invulvelden, Vul de gegevens in en klik op doorgaan.
  • In de meeste gevallen verschijnt een scherm van google/microsoft om te bevestigen dat Thunderbird toegang krijgt tot de gegevens. Ga hiermee akkoord en herhaal bovenstaande stappen als er nog meer e-mailadressen zijn om in te voegen.

U heeft het zich nu makkelijker gemaakt door alle e-mailadressen die u gebruikt in 1 programma op te nemen, Alle postvakken IN verschijnen onder elkaar, u mist geen enkele email bericht meer. Het updaten gebeurt in ECHTE TIJD. Ook het verzenden van email wordt nu makkelijker, simpel beantwoorden klikken en uw antwoord raakt de geadresseerde.

Dit postprogramma zit standaard in LINUX, maar voor Windows is dit Programma ook GRATIS verkrijgbaar. Simpel, makkelijk en gebruiksvriendelijk (geheel in het Nederlands).

Meer over de instellingen van Thunderbird (Windows) bekijk het Nederlandse filmpje

 

 

Geef een reactie